Kanderade juläpplen

Ingredienser

8 portioner​

  • 3 dl strösocker

  • 1,5 dl vatten

  • 2 msk glykossirap

  • 8 röda äpplen (små)

  • 8 blompinnar

Gör så här:
  1. Ta bort skaftet på äpplena. Tvätta och torka av dem. Tryck in en blompinne en bit in i varje äpple, pinnen får inte gå helt igenom. Blanda strösocker, vatten och glykossirap i en kastrull. Lös sockret i vattnet på svag värme. Höj därefter värmen så att lagen kokar kraftigt. Koka till 150 grader.

  2. Doppa äpplena i den heta lagen. Snurra dem ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av.

  3. Doppa halva äpplet i hackad mandel eller krossad polkagris. Ställ äpplena på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Bild och recept lånat från koket.se